Maxima zilei: "Sănătatea este lucrul pentru care închină prietenii mei înainte de a cădea lați." (Phillis Diller)

Cum scăpăm de pielea lăsată

10383
1
Curele de slăbire sau sarcina pot lăsa urme inestetice pe piele. Pielea lăsată este o problemă majoră a celor care slăbesc și se îngrașă brusc. Cele mai afectate zone sunt abdomenul, membrele superioare, mai puțin fesele și coapsele. Tratamentele care ne ajută să scăpăm de pielea lăsată durează, în medie, între trei și șase luni.

În cazul unei reduceri în greutate marcante sau a proaspetelor mămici, tegumentul suferă diferite modificări. Tot ce ține de fibrele de elastină și colagen trebuie să revină la normal.
Nu putem scăpa de pielea inestetică prin urmarea unei diete sau prin aplicarea cremelor acasă. Pielea capătă aspectul cutanat, este lăsată, creață, foarte puțin elastică, mai ales după sarcină, de aceea o îngrijire specială și atentă este necesară.

Abdomenul și membrele superioare, cele mai afectate
Pielea lăsată se întâlnește pe abdomen, pe membrele superioare, mai puțin pe fese și pe coapse. Pielea cutanată poate fi însoțită și de vergeturi. "Trebuie precizat că nu toată lumea face vergeturi, chiar dacă surplusul de greutate este mare. În tegument există patru tipuri de colagen care poate să se moștenească de la părinți, de aceea vergeturile pot fi și genetice", ne explică Tatiana Câșlaru, medic estetician în cadrul Iowemed.
Cel mai bine ar fi să prevenim pielea lăsată. Însă, în cazul unei sarcini este mai greu, dar nu imposibil. Specialistul ne spune că este o greșeală ca în timpul sarcinii să mănânci pentru doi. Femeile trebuie să fie foarte atente pe perioada sarcinii la kilogramele în plus. Tatiana Câșlaru ne spune că se admit 10 - 15 kg maxim în timpul sarcinii: "Din momentul în care burtica începe să fie vizibilă, femeia trebuie să folosească creme speciale pentru vergeturi din farmacie". Trebuie păstrată cât mai bine elasticitatea tegumentului, însă mămica trebuie să aibă mare grijă la conținutul cremei, deoarece poate fi afectată sarcina. Un leac băbesc care nu este nociv este uleiul de măsline.

Tratamentul durează între trei și șase luni
După naștere, dacă aveți mai multe kilograme decât v-ați fi așteptat, trebuie să înceți un tratament combinat. Dieta, care nu trebuie să fie restrictivă, trebuie combinată cu: laserterapie pentru lifting, împachetări (doar după ce mămica nu mai alăptează), ozonoterapie, masaj, cardiobike, bodyshape.
Pe lângă aceste tratamente care sunt de lungă durată, în medie de trei-șase luni, femeile care doresc să scape de pielea lăsată ar mai trebui să ia și suplimente nutritive de detoxifiere - pentru eliminarea apei în exces.
Inconvenientul este că, pentru a scăpa de pielea inestetică, tratamentul este de lungă durată. "Depinde foarte mult și de vârstă, de gradul de hidratare al pielii, de tipul de colagen", ne spune esteticianul.
Același procedeu se aplică și persoanelor cu un surplus marcant al greutății. Viața dezordonată este greu de schimbat, de aceea dietele trebuie combinate cu foarte multă mișcare, cu pachete de slăbit personalizate, cu administrare de suplimente nutritive. Medicul estetician ne atrage atenția spunându-ne că apa este necesară în elasticitatea pielii.

Comentează știrea

Claudia
27 ianuarie 2017
Cum scap de pielea lasata

buna ziua,ma numesc claudia am 24 de ani si akum 5luni am nascut prin cezariana si akum nu am pic de burta numai k am avut burta prea mare ka am nascut gemeni mia ramas piele lasata pe burta.va rog ce imi recomandati pt a skapa d ea.multumesc

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6016 secunde