Proiecte pentru înființarea de noi adăposturi pentru copiii străzii

842
Aproximativ 3000 de copii ai străzii ar putea beneficia de adăpost și consiliere specializată în 20 de adăposturi de zi și de noapte și centre de primire în regim de urgență, în următorii trei ani.
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) invită toate direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului să solicite finanțare în cadrul proiectului "Inițiativa Copiii Străzii".
Vor beneficia de acest proiect categoria de copii numiți "copiii străzii", aflați în una din următoarele situații: copii care locuiesc în stradă, separați de familiile lor, pentru perioade lungi, copii care locuiesc cu familiile lor, dar care sunt duși zilnic pe stradă pentru a cerși, spăla parbrize și alte activități similare, copii care locuiesc pe stradă împreună cu familiile. Proiectul vizează prevenirea și reducerea cauzelor care generează apariția fenomenului copiii străzii din România și a efectelor acestuia.
Concret, se dorește crearea a 20 de centre, adăposturi de zi și de noapte și centre de primire în regim de urgență cu o capacitate totală de 300 locuri. Cu banii primiți se vor forma 150 de profesioniști din serviciile sociale nou create.
Județul Constanța a fost printre primele care au înființat astfel de centre. "Vom analiza numărul de copii, vom discuta și la nivel de consiliu local și vom lua o hotărâre despre oportunitatea deschiderii unui nou centru", a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.
Proiectul, implementat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, a demarat în septembrie 2007 și va fi finalizat în septembrie 2010. Finanțarea vine de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, și de la Guvernul României. Bugetul total estimat al proiectului este de 4.782 milioane euro, fără taxe, din care 3.300 finanțare BDCE, și restul contribuția Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1911 secunde